Det här med hudvård är något som har blivit allt mer populärt de senaste åren. Många lägger gärna ner mycket tid och pengar på att vårda sin hud eftersom det är en del av deras dagliga skönhetsrutin och dessutom bidrar till en bättre psykisk hälsa. Om du är helt ny på det här med hudvård kommer du i det här inlägget få en bra överblick över vilka olika hudvårdsprodukter som finns. Du kan köpa din hudvård i fysiska butiker och i de som säljer sina produkter online. Många av de produkter vi kommer att nämna finnas att köpa hos hudoteket.se, vilket är en webbshop med ett stort utbud av allt som har med skönhet att göra.

Ansiktskräm

Att använda sig av en fuktgivande kräm till ditt ansikte är ett bra och enkelt sätt att ge din hud den fukt den behöver. Det finns både de ansiktskrämer du använder på morgonen och de du använder på kvällen. De ansiktskrämer som är framtagna för nattligt bruk är oftast något fetare.

Solskydd

Om du vill bevara din hud ska du använda solskydd så fort solen börjar att värma på våren. Om du är extra känslig ska du se till att använda solskydd även på vintern. Solskydd används över hela kroppen och minskar risken för att du bränner din hud, får solskador och hudcancer. Dessutom åldras din hud inte lika snabbt om du använder solskydd. Det finns solskydd som är framtaget särskilt för ansiktet och solskydd du använder för resten av kroppen. Det finns olika styrkor på solskydd och du väljer styrka utefter din hud och hur länge du ska vistas i solen utan att bränna dig. Alla som jobbar med hudvård rekommenderar att du använder solskydd.

Serum

Ett serum används för att ge din hud en extra boost. Det finns till exempel de serum som ger dig extra glow, eller lyster som det heter på svenska, och de serum som är extra fuktgivande. Det finns även serum som är framtagna för mogen hy och minskar hudens åldrande.

Cleanser

Om du vill undvika att ditt ansikte får finnar och andra orenheter är det viktigt att du tvättar ditt ansikte med hjälp av en cleanser, eller ansiktstvätt som det heter på svenska. Många tror att cleansers bara används av de som sminkar sig, men faktum är att huden samlar på sig orenheter ändå och därför ska du tvätta ditt ansikte dagligen. Det finns många olika cleansers att välja bland. Både de som är milda och de som är något starkare som du kan använda för att göra ditt ansikte rent från smink.

Ansiktsmasker

Om du vill göra ditt ansikte rent på djupet, ge det extra lyster eller extra mycket fukt finns det en hel uppsjö av ansiktsmasker på marknaden som kan hjälpa dig med det. Det finns två sorters ansiktsmasker att välja bland: de som kommer i engångsförpackningar och de som kommer i större förpackningar. Det alla ansiktsmasker har gemensamt är att du sköljer bort masken efter att du låtit den verka i ett par minuter. Ansiktsmasker har blivit lite av ett mode eftersom skönhetsbloggare gärna visar upp dem i selfies på sociala medier.

Rekommenderade artiklar