Starta eget modeföretag

Drömmer du om att ha ett eget modeföretag? Ett eget klädmärke med modeshower? Idag finns det möjligheter som aldrig förr.

Eget klädmärke

För att lyckas som designer bör du ha en utbildning. I annat fall måste du gå kurser och träna dig på att sy kläder. Ett annat sätt att bygga upp ett varumärke på är genom att ha en idé om vilka slags kläder som du vill sälja och sedan anlita en designer som designar dem åt dig. Förutom att ha en egen klädkollektion måste du få dem i produktion. Alltså hitta en fabrik som kan sy dem. De flesta fabriker finns i Asien, men det finns också fabriker i Östeuropa. Fler och fler kommer i en nära framtid att vilja köpa närproducerade kläder då klädindustrin är en större miljöbov än flyget. Därför kan det vara smart att satsa på en fabrik i Europa.

Få ut dina kläder

Du behöver skapa en webbshop där du kan sälja dina kläder. Sedan behöver du ha modevisningar. I början kan du ha visningar online. Det är också smart att anlita influencers som bär dina kläder. Om du lyckas riktigt bra kan du en dag vara med på Stockholm Fashionweek och andra stora modeshower.

Rekommenderade artiklar