Populära hudvårdsmärken

I tidigare inlägg har vi bland annat berättat lite om vilken sorts hudvård som finns och varför du ska använda hudvård. Hudvårdsindustrin är stor och det finns en hel del olika hudvårdsmärken att välja bland. Därför kändes det passande att vi i det här inlägget går igenom några populära hudvårdsmärken.

Clarins

Clarins är namnet på ett något mer lyxigt hudvårdsmärke. Clarins grundades år 1954 i Frankrike av Jacques Courtin-Clarins som då studerade medicin. Förutom att Clarins har massor av bra hudvård så tillverkar de också makeup och parfym.

Lumene

Om du är ute efter ett nordiskt hudvårdsmärke är det finska hudvårdsmärket Lumene det varumärke du bör kolla in. Lumene grundades år 1948 och har fått sitt namn efter den finska sjön Lumene som ligger mitt i Finland. Förutom att Lumene har bra hudvård till ett pris som passar de flesta plånböckerna så har de också makeup i sitt utbud.

Rituals

Ett annat exempel på ett populärt hudvårdsmärke är Rituals. Rituals är ett varumärke från Nederländerna och grundades år 2000 av Raymond Cloosterman. Förutom att Rituals säljer hudvårdsprodukter så säljer de också inredning, makeup och groomingprodukter.

The ordinary

The ordinary är namnet på ett hudvårdsmärke som grundades år 2016 av den kanadensiske forskaren Brandon Truaxe. En anledning till varför varumärket har nått en så pass stor framgång är för att produkterna är billiga och är därmed något som de allra flesta har råd att köpa. Förutom att The ordinary säljer bra hudvård till ett billigare pris så har de även makeup i sitt utbud.

ACO

ACO är namnet på ett svensk hudvårdsmärke. ACO grundades år 1939 och namnet är en förkortning av apotekens composita och du hittar än idag varumärket främst på apotek runt om i hela landet. ACO säljer hudvårdsprodukter för alla hudtyper och om du har problem med din hud har ACO bra produkter för dig.

Cetaphil

Ett annat exempel på ett populärt hudvårdsmärke är Cetaphil. Cetaphil är ett amerikanskt hudvårdsmärke som grundades år 1947 i den amerikanska delstaten Texas. Förutom att de säljer hudvårdsprodukter så tillverkar de även tvål. En anledning till varför Cetaphil är ett uppskattat hudvårdsmärke är för att de mestadels tillverkar hudvårdsprodukter som inte har någon doft och är därmed helt parfymfria, vilket uppskattas av allergiker. Dessutom är deras produkter prisvärda.

Ole Henriksen

Ole Henriksen är namnet på ett danskt hudvårdsmärke som fått sitt namn efter sin grundare med samma namn. Varumärket grundades på 1970-talet och den allra första kollektionen av hudvård kom år 1978. Sedan dess har varumärket varit ledande inom hudvård över hela världen.

Maria Åkerberg

Vi avslutar med att prata om ett svenskt hudvårdsmärke som fått sitt namn efter dess grundare Maria Åkerberg. Varumärket grundades år 1995 och fokuserar på att ta fram giftfria produkter. Förutom att de säljer hudvård har de även andra skönhetsprodukter i sitt utbud.

Rekommenderade artiklar