Drömmer du om att bli kläddesigner?

Tänk att vara kläddesigner och skapa kläder som andra gärna har på sig. Det är en dröm som många har. Om du är riktigt seriös börjar du planera din framtid som kläddesigner redan idag.

Utbildning

För att lyckas som kläddesigner bör du gå en bra utbildning, som Mode 180 p på Beckmans. Du måste ha stor kunskap om ämnet, förstå dig på både olika stilar, tyger, material och hur de bäst ska användas. Att designa kläder handlar idag också om ekonomi och att ha ett klimattänk.

Eget märke eller anställd

Efter utbildningen kan du söka anställning på ett stort modeföretag som H&M eller Esprit. Du kommer inte bli känd där, men få lära dig massor. När du har mycket kunskap om både hur du ska designa kläder och om hur branschen fungerar kan du starta ett eget märke. Det kan ta ett tag innan du kommer på din stil. När du startar ditt klädmärke vill du ha något unikt att erbjuda, inte bara efterapa dina favoritmärken. Under både din utbildningstid och när du arbetar för ett modeföretag är det smart om du börjar rita dina egna kollektioner för att få en känsla för vilken stil som du vill satsa på.

Rekommenderade artiklar