Bygg upp ett parfymförråd för alla tillfällen

Det är skönt att lukta gott. Med ett genomtänkt parfymförråd kan du dofta rätt vid alla tillfällen. Förutom att det ser snyggt ut med en hylla full med vackra parfymflaskor i ditt rum eller i badrum.

Rätt doft för rätt säsong

Först och främst måste du hitta några signaturdofter som du verkligen gillar och som representerar dig. Du bör satsa på en lättare och fräsch doft för sommaren och en lite tyngre parfym för vintern. Hur en parfym doftar beror delvis på hur varmt det är. Under varma dagar blir vår hud varm och parfymdoften blir mer påtaglig. Du vill lukta gott, inte stinka. Det är därför som du ska hitta en eller ett par sköna sommarparfymer. Parfymer som känns fräscha och som du kan ha mitt på dagen, även när det är 30 grader plus och solsken. På vintern är huden kallare och du kan med fördel bära en lite tyngre doft. Risken att du kommer lukta för mycket är inte lika stor som på sommaren.

Dofter för alla tillfällen

Även om du har hittat din signaturdoft som du älskar, så bör du inte ha samma doft hela tiden. Det är skillnad att gå på romantisk middag och sitta på arbetsmöte. Om du använder parfym på jobbet är det viktigt att du verkligen uppfattas som professionell. Försök att dofta så lite som möjligt, men med en mer mogen doft, så kommer du tas mer på allvar. Läs modemagasinet Elle så kommer du lätt upptäcka nya märken och editions.

Alltid bära parfym?

Nej, du ska inte alltid bära parfym. I Frankrike, parfymens hemland, brukar kvinnor ha vissa parfymfria dagar. Om du alltid bär parfym kommer du förstöra ditt luktsinne. Så låt näsan vila minst en-två dagar i veckan, annars finns det en risk att du använder för mycket parfym.

Rekommenderade artiklar