Gör ett eget spa i ditt badrum

När vardagen rullar på i ett högt tempo är det viktigt att stanna upp och pausa lite. Återhämtning är väldigt viktigt för att kroppen och knoppen ska fungera optimalt. Du är värd att tas hand om på allra bästa sätt, din kropp är det viktigaste du har. Att ta en kväll eller en ledig dag och unna dig själv lite egentid är verkligen balsam för knoppen och kroppen. Du behöver inte åka till ett dyrt spa för att återhämta dig och få en stund för dig själv, du kan fixa ett eget spa i badrummet hemma. Det är bra om badrummet tilltalar dig och är fint. Att investera i ett bra badrum är guld värt. Duschen är viktig och att köpa en svart takdusch är både funktionellt och väldigt tilltalande. Den passar väldigt bra om du exempelvis vill ha en mer industriell stil. Med en bra takdusch kan du hoppa in i duschen och koppla av. Du kan bara stå under duschen och känna vattnet strila längs med kroppen och drömma dig bort. Inred ditt badrum i en stil som du tycker om och som du trivs med, det ska vara trevligt att vara i badrummet.

Stäng av telefonen och lämna den utanför rummet

När du ska ha egentid och ska göra ett eget hemmaspa kan du köpa olika produkter som du kan använda för att vårda dig själv. Att göra ett spa hemma är ett bra sätt att koppla bort vardagen och alla måsten. Att vara uppkopplad konstant bidrar ibland till en inre stress så det kan vara bra att stänga av allt och lägga bort telefonen för en stund. Då har du de bästa förutsättningarna för att komma ner i varv. Att försöka vara i nuet och njuta av stunden som du har just då är ett bra sätt att rensa tankarna.

Ta hand om hela kroppen

Börja med en varm och härlig dusch. Tvätta och skrubba kroppen med en peeling. Tvätta även håret, gör en inpackning och avsluta med balsam. När du gör en hårinpackning ger du håret bra med fukt som gör att ditt hår kommer se fräscht och välmående ut. Sedan kan du lägga en ansiktsmask eller göra någon form av ansiktsbehandling på dig själv. Du kan med fördel ge dina fötter lite extra kärlek. Fila bort förhårdnader och smörj sedan in dem i en fet fotkräm. Du kan även lacka naglarna om du tycker om det. Du kan göra en liknande procedur för händerna. Smörj in händerna med en härlig handkräm och fila naglarna. Dem kan du också lacka om du gillar nagellack. När du är i ditt fina badrum ska du se till att inte bli störd för att få bästa effekt av din tid där inne.

Rekommenderade artiklar