Så kan stora bröst ge värk i rygg och nacke

Låt oss vara ärliga om värk i rygg och nacke: Det finns nästan inget jobbigare. Många gånger går det så långt att hela vardagen påverkas. Stress och spänningar är vanliga orsaker till rygg- och nackont, men så även stora bröst. Många kvinnor med just stora bröst kan vittna om hur bröststorleken skapar onödigt lidande och kanske är det på grund av lidandet som så många också väljer att förminska brösten genom en operation.

Därför ger stora bröst mer värk

När man har stor byst blir belastningen på ryggen, nacken och även på skuldrorna tyngre. Det leder inte så sällan till dålig hållning, som i sin tur späder på värken. Den tunga belastningen ger också upphov till spänningar och att överkroppen inte riktigt förmår bära upp sig själv.

För många med tunga bröst är träning och motion ett problem. Dels försvårar tyngden rörelse, gör den ansträngande och smärtsam. Dels bidrar minskad träningsmotivation på grund av smärtan i somliga fall till inaktivitet och därmed ytterligare värkpåslag. Med andra ord hamnar man i en ond cirkel.

Träning och motion är bra för att minska stress och värk i kroppen, det är även bra för att bygga muskler. Ju starkare muskler i problemområdet, desto lättare blir det att bära upp brösttyngden. Trots att det kan kännas motigt är en aktiv livsstil i de allra flesta fall att föredra. Om det blir för tungt kan bassängträning rekommenderas.

Så kan en bröstförminskning hjälpa

Träning, antistressövningar och en bra bh kan minska besvären av stora bröst. För många är dock att göra en bröstförminskning den hållbaraste lösningen. Med bröstreduceringen försvinner många av problemen av sig själva. Plötsligt kan man till och med börja bära bh:ar och plagg i vanliga storlekar. Bara du med stora bröst vet hur svårt det är att hitta kläder!

Du med stora bröst vet även vilka sociala svårigheter som kan uppstå, hur det rent av kan påverka självkänslan när din byst alltid drar till sig blickarna. Snacka om att man blir självmedveten! På Internetmedicin.se skriver läkarna att den försämrade självkänslan kan gå så långt att man inte vågar visa sig i badkläder eller än mindre naken inför sin partner.

Bröstförminskningen kan alltså ge såväl fysisk som psykisk lindring. Om du lider av för stora bröst kan du lyfta frågan med din vårdcentral.

Rekommenderade artiklar