Vackert leende

Det finns två saker som gör alla människor vackra: varma vänliga ögon och ett stort leende. Ta hand om både läppar och dina tänder på ett bra sätt, så kan du alltid känna dig trygg när du ler.

Ta hand om läpparna

För att ditt leende ska bli så vackert som möjligt måste du ta hand om dina läppar. Frasiga och torra läppar ser tråkiga ut. Först och främst är torra läppar ett tecken på att du dricker för lite vatten. Din hy behöver mycket vatten då det är vårt största organ. Börja med att dricka mer vatten och se om du får mindre torra läppar. Vintertid behöver de flesta av oss använda ett läppbalsam. Det ger mjuka och härliga läppar som ser snygga ut. Under riktigt soliga vinterdagar, och naturligtvis under hela sommaren, är det också viktigt att skydda läpparna med solskydd. Visst är det vackert med läppstift och läppglans, men för ett riktigt fint resultat måste läpparna vara mjuka och fina innan du applicerar läppstift eller läppglans. Annars blir resultatet sämre, än om du inte använt något smink alls. Har du problem med torra läppar kan du använda en lite fetare kräm för att få ner frasigheten.

Vita tänder

Det är mycket roligare att le om dina tänder är fina och vita. Idag är det många som väljer att gå till tandläkaren för att bleka sina tänder, men du kan börja med att testa en whitening-tandkräm när du borstar tänderna. Det är också viktigt att du tar hand om emaljen och att den inte blir missfärgad. Om du röker eller snusar ska du sluta med det, då både cigaretter och snus har en mycket negativ inverkan på din munhälsa. Och på hela din hälsa. Drick mindre läsk och juice då sådan dryck fräter mycket på tänderna. Borsta tänderna två gånger per dag och borsta dem inte direkt efter att du har ätit något. Då är emaljen porösare och slits mer. Glöm inte heller att använda tandtråd. Det mår tandköttet bra av.

Om du längtar efter vita tänder kan du antingen testa ett tandblekningskit hemma eller så går du till en tandläkare och bleker dina tänder. Om du är mycket missnöjd med dina tänder kan det också vara smart att använda tandställning för att få dem raka och snygga.

Rekommenderade artiklar